4 Haziran 2015 Perşembe

iGO Primo Turkey Navigasyon Hakkında Yorumlarım


2012 yılından bu yana akıllı telefonumda iGO Primo Turkey navigasyon kullanıyorum. En çok Ankara'da olmak üzere, İstanbul, Eskişehir, Muğla gibi birkaç şehirde deneme fırsatım da oldu. 

İlk kullanmaya başladığınızda arayüzü biraz karışık gelebiliyor. Ancak grafiklerin kalitesi ve yönlendirmelerin açıklığı bu zayıflığı telafi ediyor diye düşünüyorum.

 

Bir navigasyon uygulamasının belli başlı yerleri (AVM'ler, parklar, hastaneler, mekanlar vb) adres girmeden ismiyle bulmayı sağlayabilmesi önemli. iGO p ile bir yer bulurken veritabanı zenginliğinin rahatlığını yaşıyorsunuz. Sonuçta aradığınız heryerin açık adresini bilmeniz mümkün değil. iGo Primo ile direkt ismiyle aratıp da bulamadığım yer az olmuştur. 

iGO Primo istediğiniz noktaları "favoriler ve irtibatlar" menüsüne kaydedip tek dokunuşla bu noktalara rota oluşturabilmenize olanak veriyor. Sık kullanacağınız adresleri kaydetmenizi tavsiye ederim, aksi takdirde bu programa hareket halindeyken bir adres girmek veya ismini kullanarak bir yer bulmak zaman alıyor.


 

iGo Primo'nun etraftaki benzinlik, restorant, banka vb önemli noktaları hızlıca bulmak için kısayol tuşları var.

Uygulama GPS sinyali bulma hızı iyi. Kopma problemi yaşadığımı da söyleyemem (şehir içinde kullanıyorum). Rota süresince eğer yönlendirilen taraftan başka bir yöne saparsanız hızlıca yeni rotayı hesaplıyor ve yolunuza kesintisiz devam edebiliyorsunuz.


  


Önemli noktalardan biri de programın gideceğiniz noktaya doğru birkaç rota alternatifi sunuyor olması.


Bu rotaları size en kısa, en hızlı, en kolay vb diye sunuyor. Bu seçeneklerden 10 saniye içinde seçim yapmadığınız takdirde program en kısa rotayı otomatik seçiyor. Bunun tek dezavantajı, bazen sırf 300-400 metre daha kısa diye sizi ara sokaklara sokma durumu. O yüzden gideceğiniz rotayı kendiniz seçin. Sunduğu alternatiflere şöyle bir söz atıp en düz olanını (yani ''en hızlı'' veya ''en kolay'' seçeneklerinden birini) seçmenizi tavsiye ederim. Tabi mesafe çok farketmiyorsa :)
            
                


Sesli yönlendirmesi de mevcut ancak ben tercihen sesli komut kullanmıyorum,çok anlaşılır gelmiyor. 

Eksikliğini hissettiğim bir konu, araç kullanırken programa adres/yer ismi girmenin zorluğu. Mesaj yazarken kullanılabilen ''dikte edebilme'' özelliğini program içerisinde de kullanabilsek süper olurdu :)

Genel olarak baktığımda iGO Primo navigasyondan memnunum. Şimdiye kadar beni hiç yarı yolda bırakmadı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder